Blog

Внимание: Сватбен дрескод!

Сватбата е денят, в който искате всичко да бъде перфектно. Повечето двойки се подготвят месеци, някои дори и години за този важен ден. Биха направили всичко по силите си, за да бъде всеки детайл безупречен и определено има неща, които могат да провалят една сватба и категорично трябва да се стараем да ги избягваме. Точно заради това ще обърнем внимание на едно много важно нещо, а именно на облеклото  на гостите, което определено може да подразни младоженците, ако не по време на сватбата, то след това на снимките…

Може на много хора да им се струва снобско, това че младоженците са поставили дрескод на тема цветове или стил на обличане, но истината е, че това може да бъде от помощ и за самите гости. Ако все пак няма конкретен, упоменат дрескод, ние ще ви дадем няколко жокера как да бъдете облечени подходящо и да не бъдете мразени след и по време на сватбата.

  1. Първото неписано правило, относно облеклото, особено за представителките на нежния пол е: „Никога не обличайте бяла рокля“, освенa ако в поканата изрично не е написано, че сватбеният дрескод е БЯЛО. Във всеки друг случай рискувате да ви объркат с булката, макар да смятате, че роклята не е никак сватбена, освен това има голяма вероятност булката да се почувства много неловко или да ви се ядоса.
  2. Задължително се съобразете с мястото, където ще се проведе сватбеното тържество. Ако сте в хотел 5 звезди, не може да отидете с къси панталонки или дънки. На градинско парти пък не подхождат дългите рокли с гол гръб и фраковете…
  3. Ако се чудите в каква цветова гама е най-добре да се облечете, разгледайте детайлно поканата, която сте получили. В нея винаги ще намерите цветовете, които са одобрили младоженците. Няма да сгрешите, ако заложите на цветовата гама, която са избрали за сватбения ден.
  4. Не се обличайте в червено, дори и безкрайно много да ви отива този цвят. По правило нюансът се счита за предизвикателен, затова се стремете да го избягвате.

Sexy Megan Fox GIF - Find & Share on GIPHY

 

5. Не залагайте на много къси рокли. Експерти в областта твърдят, че за прилично сватбено облекло се счита роклята ви да бъде най-много педя над коляното. Всичко останало влиза в графата „вулгарно и пошло“, а не искате да изглеждате така, нали?

6. Дънки или костюм? Правилният отговор е костюм, дори да бъде и от по-спортен тип. Разбира се, ако мястото на сватбата позволява да обуете дънки (градинска сватба или открито място), то тогава няма съмнение, че може да съчетаете удобство, практичност и визия. В случай, че сте в по-официална обстановка, то тогава не се чудете, а заложете на костюм. И без това няма да имате стотици възможности да бъдете облечен така, стига разбира се работната ви позиция и място да не го налагат.


И ако въпреки тези съвети, не сте открили необходимите насоки и сте притеснени относно това как трябва да бъдете облечени на предстоящата сватба, то тогава най-разумното, което може да ви предложим е: ПИТАЙТЕ БУЛКАТА! И слушайте какво ви казва. Ако не харесва черен цвят, то тогава не залагайте на класическа малка черна рокля.