покани за сватба
Blog

Сватбената покана и модерните тенденции

Все по-често виждаме покани, на които има романтичен текст, но няма място, ден и час. И все повече булки искат точно това. Хубав дизайн и липса на формалности, а нещо красиво, което да е като начало на приказка… Дали обаче това е правилно?

Несъмнено сватбената покана е първото впечатление, което гостите Ви могат да придобият за предстоящото важно събитие. Затова винаги и ние съветваме да има елементи от темата или цвета на сватбата. И дори да си представяте тържество като на Пепеляшка или Снежанка, това не означава, че трябва да си спестите основните съставки на поканата. Не, само обръщение и текст не са достатъчни! Колкото и да бягате от клишетата, трябва задължително да имате 4 компонента, които да присъстват в поканата. Без значение дали искате романтично послание или не. 

Нека не се залъгваме – предполага се, че гостите на сватбата Ви наистина Ви познават и знаят каква е Вашата връзка. Не е нужно да афиширате любовта си с тежки думи, които да просълзят лелите, бабите и приятелите. Основната цел е те да знаят къде трябва да отидат, кога и в колко часа. И дори устно да им кажете, когато им давате поканите, то никой не е длъжен да помни мястото на събитието. Още повече, че голяма част от гостите може би за първи път ще отидат там и няма да знаят къде точно то се намира. Когато го има написано черно на бяло дори и Вие ще си спестите излишни обаждания от близки и роднини с редовния въпрос „Извинявай, но къде щеше да бъде сватбата и от колко часа започва църковния брак и кога трябва да се настаняваме?“. Наистина седмица преди сватбата далеч няма да Ви е до това…

И все пак, ако много държите поканата да бъде нестандартна и искате на всяка цена да има нещо красиво, написано от Вас, то тогава преминете на опция с по-голяма покана или онлайн вариант, където ще може да дадете допълнителна информация за тържеството, програмата и мястото. И да, знаем, че е много актуално да имате флорални мотиви, пъстри цветя, романтични слова и евентуално Вашите имена и на кумовете, нооо имайте едно наум и направете допълнителен мъничък вариант или отбележете на гърба датата, мястото и часа. Само закачлив текст не е достатъчно.