лалета, свещи, романтика
Blog

Статус: Обичам те, любов моя!?!

След празника на влюбените, социалните мрежи се „наводниха“ с романтични послания, подаръци и всякакви любовни статуси. За един ден Facebook се напълни със снимки на рози, кутии с бонбони и всякакви малки жестове, характерни за влюбените хора. Правилно обаче ли е това?

На практика никой не може да ви каже какво да правите в личния си профил. Вие сте свободни да публикувате всякаква информация, която смятате, че е ценна и важна за вас, вашето семейство, а и приятелите ви (тези от социалните мрежи). В крайна сметка обаче важно е как наистина се чувствате и дали тези неща ви правят наистина щастливи. Ако смятате, че удовлетвореност ви носи статус, с който да засвидетелствате любовта си – то тогава действайте смело и показвайте колко много се обичате. Дерзайте на воля – споделяйте ежедневно интимни моменти и то особено, когато имате някакъв специален повод – 14 февруари, годишнина, 8 март (който чука на вратата).

Имайте обаче едно наум. В интернет вие не сте анонимни и голям брой потребители имат достъп до вашия профил и щастие. А замислялите сте се, че точно с такива публикации може да направите някого нещастен? Някой, който няма вашия късмет  и търси своята половинка, някой, на когото изобщо не му пука какво се случва във вашия живот и колко всъщност влюбени сте.

И не, не се заблуждавайте – този текст няма да бъде за онези, които е повече от ясно, че наистина се обичат. Тук става въпрос за онези двойки, за които е обществена тайна, че нещата не вървят по мед и масло, но въпреки това качват романтични статуси по специални поводи (защото така трябва). Една снимка на подаръкът ви няма да залепи счупените парчета във връзката ви, нито може да заблуди някого, че вие сте чудесна двойка. Предполага се, че хората ви познават и знаят много добре какви всъщност сте вие.

И в крайна сметка на кого изобщо му пука какво сте получили за Свети Валентин? Най-важното е не само на този ден да правите малки жестове, които да засвидетелстват вашата любов. Подарете утре вашата роза, снимайте вечерята си след един месец, отидете на почивка през май, пуснете си филм (защо не на сватбена тематика), без да се тагвате от кино салона. Красиви начини да отпразнувате важни дати не липсват, стига желание да имате. Носете се на гребена на любовта ежедневно. Бъдете щастливи, обичайте се и не отделяйте излишно време по подбора на най-красивата снимка, която да споделите в профила си. Дайте тези ценни минутки на човека, който наистина ги заслужава. Най-често той е до вас на дивана и скролва безцелно в социалната мрежа. Иска ни се любовта да е реална, а не само онлайн, иска ни се да виждаме искрите в очите ви от радост, а не кутията ви с луксозни бонбони или скъпи букети, иска ни се да виждаме хора, а не плюшени сърца…. На вас не ви ли се иска? Нищо фатално няма да се случи, ако на 14 февруари не споделите със света колко е страхотна вашата половинка, нали?

П.С: Текстът е вдъхновен от празника Св. Валентин, който ние, от сватбена агенция МирАлекс, безкрайно много обичаме и подкрепяме всички двойки, които наистина знаят защо го празнуват!