гости на сватба
Blog

Предимства на сватбите с малко гости

Всеобщо схващане е, че весели сватби стават, когато имате 100+ гости. Масово хората смятат, че хората могат да им осигурят купона и отчаяно се опитват да увличат бройката, за да има веселба. Това обаче е много далеч от реалността. Хубава сватба може да стане и в по-тесен кръг, стига да предразположите гостите да бъдат във вихъра си.

Сватбата с малко на брой гости има и своите положителни страни, които не са никак малко:

  • Несъмнено по-тесният кръг ще ви бъде по-финансово изгоден. Все пак едно е да платите 120 куверта, съвсем друго е те да бъдат наполовина. Това няма как да не се отрази и върху цялостния бюджет, а и крайния разход.
  • По-пищна украса. Когато не плащате куверти за 100+ човека, може да си позволите да не правите тънки сметки по отношение на украсата и да се лишавате от неща, за които от отдавна сте си мечтали. (Сватбени украси и идеи, може да откриете в нашата Галерия.)
  • Имате по-голяма възможност за избор на зала или ресторант. Много по-лесно се намира място, където да поканите до стотина човека, отколкото за повече хора. Безспорен факт е, че местата за големи сватби са безкрайно ограничени, което задължително ще се отрази и на избора ви на дата, защото ще трябва да се съобразите със свободните и заети дни. Ако държите на конкретно число и месец и не разполагате с поне година за организация, то в такъв случай ще ви бъде в пъти по-лесно, ако стесните кръга от хора, които ще поканите да бъдат част от вашето сватбено тържество. Ако имате нужда от съдействие или помощ – не се колебайте да ни потърсите за безплатна консултация, съдействие или идеи…
  • Няма да загубите излишно време в обикаляне по масите, за да си кажете „Наздраве“. Много по-малко време ще ви отнеме, ако имате 80-тина гости, вместо 120 и отгоре. На пръв поглед това ви се струва съвсем незначителен плюс, но да знаете, че никак не е за пренебрегване. Все пак никой не си е мечтал да прекара час и половина в неуморно обикаляне, което да отнеме от силите и енергията му, нали? И вие трябва да се забавлявате.
  • По-малко хора – по-малко проблеми (разбери Кои са нещата, които са най-дразнещи по време на сватба). Шансът някой да се изнерви или да се опита да изнерви вас е драстично по-малък, когато имате по-малко гости. Това едновременно ще осигури и на вас, и на всички присъстващи спокойствие. А и вероятно ще си спестите излишни нерви как по-точно да разделите леля Пенка и чичо Иво, които не си говорят от години, в едно помещение.
  • Веселието се случва много по-бързо. Имате малко хора, повечето от тях се познават, отпускат се по-бързо и купонът започва с пълна сила отрано. По този начин ще спестите на гостите си дискомфорта да пазят някакво поведение и по-лесно ще се впуснат в щуротии, танци и пиене.
  • Няма да се налага да се запознавате или срещате с далечни роднини, които не сте виждали от сватбата на братовчед си.
  • Ще оптимизирате списъка с гости и няма да се налага да каните хора, които не искате да бъдат част от вашия празник. Сигурни сме, че имате поне 20 човека, за които не спирате да се чудите дали да удостоите с честта да бъдат част от вашата сватба, но по редица причини (те са ви канили, леля на баба ви е, втори братовчед през 2 поколения) все стоят с един въпрос в списъка ви. Ами престанете да го умувате. Зачертайте всички хора, за които не сте сигурни и се отпуснете в деня на сватбата.