миксер на диджей
Blog

Няма срамна музика

Много често младоженците със сведен поглед ни споделят, че ще има чалга в някакъв момент на тяхното празненство. И доста рядко срещаме смелчаци, които ясно и точно заявяват от самото начало, че искат чалга. Доста е спорно и какво точно е чалга, просто защото ерата на Радo Шишарката и Сашка Васева, техните „левове, марки“ и „тигри“ останаха в миналото и днес по-скоро имаме едно преливане на стилове и ритми, които звучат адекватно и модерно на фона на световната музикална индустрия. И все пак – нека сложим Анелия, Джена, Галена към групата на т.нар. „чалга“ (все пак това е масовото схващане) и смело заявим, че искаме да има техни песни на сватбеното тържество. Няма нищо срамно в това.

Да ви признаем, това улеснява и агенциите. Когато сте честни пред тях, те много по-лесно се ориентират в обстановката и очакванията ви, и могат да ви дадат в пъти по-адекватно предложение за DJ, който да отговаря на изискванията. Нека бъдем наясно – има DJ, които категорично отказват да пускат Шушана. А когато вие искате Наско Ментата или гостите ви са хора, които се забавляват на такъв тип музика, то със сигурност DJ-ят ви трябва да има адекватно поведение на цялостната атмосфера на сватбата. Грешно избраният DJ може да съсипе целия ви празник. И не бива да вините него, а себе си за това…

Има хора и хора. Някои се забавляват на Coco Jambo, други на Стефка Берова, трети на Bailando, а четвърти на Фики. И предпочитанията не ви правят повече или по-малко „човеци“, нито определят вашата интелигентност. Не си мислете, че като наемете сватбена агенция и бъдете искрени с тях по отношения на музикалните желания, те ще ви съдят или ще ви се подиграват. Напротив – ще ви бъдат благодарни за откровеността, защото по този начин и те ще могат да ви помогнат за правилния избор.