младоженци в гръб
Blog

Необходим ли е водещ?

Практиката ни е сблъсквала с десетки изисквания. Имали сме младоженци, които категорично не искат да имат водещ, имали сме и точно противоположни желания. Всичко зависи от виждането на бъдещото семейство, но до голяма степен и от начина на работа на диджея.

Нека бъдем наясно – диджей и дисководещ са две различни неща. Има страхотни диджей, които работят с водещи и категорично отказват да участват във воденето на ритуалите. Това в никакъв случай не ги прави по-малко професионалисти и не означава, че ще мълчат по време на цялото тържество. Напротив – ще се включват, когато трябва, ще поздравяват и ще правят уместни шеги, но не очаквайте да участват в церемониите и игрите.

Голяма част от младоженците подхождат с голямо недоверие към водещите. Но нека бъдем реалисти – има много ползи. Присъствали сме на не една и две сватби, на които точно водещият успява да реагира по такъв начин, че изважда тържеството от непредвидени гафове и кофти ситуации. Водещият:

  • Наблюдава всичко отстрани и много бързо се ориентира в духа на сватбата и настроението на гостите;
  • Води всеки ритуал и спазва предварителния сценарий;
  • Улеснява работата на диджея и му помага да се ориентира в желанията на младоженците и гостите;
  • Има план за действие за всяка ситуация;
  • В постоянна връзка е с младоженците и кумовете;
  • Може да води изнесен ритуал;
  • Не отговаря едновременно за музиката, нейната сила, ритуалите, непредвидените ситуации и желанията на гостите.

​Много хора разглеждат водещия като един допълнителен разход, но ако имате диджей, който не е дисководещ, то той задължително ще ви предложи пакетна цена, която по никакъв начин няма да натовари бюджета ви… И няма да провали сватбата ви, не е зле да го обсъдите като вариант. Така ще имате още един човек, който стриктно ще следи как върви тържеството и ще ви помага в напрегнатия ден.