Blog

Най-дразнещите моменти по време на сватба

Има едни такива моменти, които могат да изкарат извън равновесие и най-спокойния човек. Те са част от нашето ежедневие и всеки многооо добре знае какво има способността да накара нервите му да бушуват. Ужасно е обаче, когато това се случи по време на сватба. Точно в такива ситуации най-разочароващите подаръци могат да се окажат и най-малкият проблем. Без значение дали сте в ролята на младоженци или гости, тези неща могат да съсипят настроението ви. Затова гледайте да ги избягвате и да се забавлявате на макс!

Излишни гости

Това може да изнерви всички – от младоженци, през роднини до приятели. Затова много добре обмислете списъка с гости. Не са ви нужни хора, които не са ви близки. Нито пък такива, които не са част от живота ви. А и също така, ако някой, някога ви е канил на неговата сватба, то няма правило, че задължително и вие трябва да го поканите. Най-важно е да се чувствате щастливи и спокойни с хората, които ви заобикалят.

Да си чуеш името на микрофона за хващането на букета

 

Е, няма по-ужасно нещо от това да не искаш за нищо на света да се редиш в моминската група за хващане на букета, и да те извикат на всеослушание, и то принудително. Ако не виждаш някого в редицата с девойки, то това не означава автоматично, че трябва да го принудиш да дойде. Най-често момичето си е направило сметка и си е дало ясна представа, че не желае да участва в този ритуал – може да живее на семейни начала с половинката си, без брак, с деца, без приятел дори. Ужасно е да чуеш пред всички:„Не, не, ела и ти. Хайде де“… докато безуспешно се дърпаш да не се редиш в борбата за букета (като че ли наистина от това зависи дали вие ще бъдете следващата булка), на микрофона се чува вашето име, което оглася цялата зала и колкото и да не искате се запътвате към тълпата. Точно това може да бъде пагубно за настроението на един от гостите. А всички присъстващи са еднакво важни!

„Ние отиваме на фотосесия“, пък вие се оправяйте както можете

Ужасно нетактично е да не организирате нещо, което да ориентира гостите как да уплътнят времето, докато вие отивате да си правите сватбената фотосесия. Тази грешка може тотално да изнерви някои, още преди да сте влезнали в ресторанта. Затова погрижете се за комфорта на всички и поне насочете хората къде да отидат, докато ви чакат да се снимате. Имайте предвид, че не малка част от гостите ви най-вероятно не познават района и им е нужна някаква насока. Организирайте ги да бъдат на едно място, да си говорят и смеят, докато вас ви няма. В случай, че имате сватбена агенция, то те ще помогнат на хората да се ориентират, но ако сте сами, за нищо на света не пропускайте тази част от цялостната организация, може да ви коства забавата на цялата сватба.

Неудобна украса

 

Много е важно на всички да им бъде удобно. Може да черпите вдъхновения от най-различни места. Ако имате нужда от консултация или съвет – не се колебайте да се свържете с нас. Наистина ужасно е, когато някой елемент от украсата реално пречи на гостите. А никой не иска да си види украсата безвъзвратно паднала на земята или пък доброволно преместена от някой роднина, нали? Не се впускайте в неща, които ще причинят дискомфорт на гостите. Именно заради това все по-рядко се предпочитат високите аранжировки, които освен, че не са сред най-актуалните идеи за 2019 г., много често са и огромна пречка за провеждане на нормален разговор. Дори и да сте си мечтали цял живот за даден елемент, то добре обмислете дали е удачен и подходящ за мястото.

Stop party! Време за игра!

Разбираме, че всеки предварително си прави сценарий за цялата сватба. И да, това е правилният ход. Само че не е нужно да прекъсвате купона, само защото много държите да има игра с обувки, надиграване по двойки или някоя друга лудория. Ако гостите ви са във вихъра на купона и се забавляват от сърце, не прекъсвайте тази скорост. Игрите реално се вкарват в сватбата, за да има някакво разнообразие и да отпуснат гостите. Не е нужно да изиграете всичко, което предварително сте замислили, ако и гостите, и вие сте удовлетворени от забавата, което повярвайте е най-трудно постижимото нещо. Не си причинявайте излишни главоболия и не спирайте ентусиазма на гостите. Пуснете се по течението, променете сценария в движение и се забавлявайте на макс.

Да се мажем с торта

 

Любимият момент на гостите е, когато тайничко стискат палци да не бъдат извикани от младоженците в тази леко абсурдна игра. Не забравяйте, че девойките са се постарали да изглеждат добре на вашата сватба, най-вероятно са посетили гримьор и фризьор. Не е нужно да им причинявате този дискомфорт с мазането, след който не остава дори спомен от хубав грим (а понякога дори и прическа). Ако не искат да участват – просто не настоявайте. И най-добре предварително се консултирайте с тях дали искат да се мажат със сватбена торта. Все пак, нека не забравяме, че вече има доста алтернативи на този ритуал – всички гости да танцуват в кръг на някоя приятелска песен, докато младоженците режат парчета; състезание по скоростно ядене на парчето торта; и т.н, така че имате достатъчно варианти, за да не „омажете“ положението.

„Ще може ли ти да настаниш гостите?“

Чакали сте до последно и сте подценявали този момент – с настаняването. В много от случаите младоженците тотално пренебрегват факта, че все някой трябва да каже на гостите къде са местата им. И най-често този „някой“ е близък роднина или приятел, който познава по-голяма част от гостите. Да, но няма нищо по-ужасно от това да ти сервират тази новина в началото на купона. Никой не е длъжен да се нагърбва с тази тежка мисия. Това може да съсипе неговото настроение, а и нека не забравяме, че е доста отговорна задача. Затова вместо да се чудите как ще отидат на правилната маса и кой ще ги настани, то доверете се на професионалисти, които да настаняват вашите близки. Именно в такива моменти сватбените координатори спасяват положението и накрая всички са доволни и щастливи. (Под секрет ще ви кажем, че на фона на всички разходи по организирането и реализирането на сватба – тази услуга няма да натовари бюджета ви, от което повечето двойки се притесняват).

Еднакво меню за всички!

Нека да сме наясно – така не се прави! Още повече, ако много добре сте запознати с това какво ядат вашите гости. Никак не е ок, ако знаете, че има човек веган, вегетарианец или с алергия към някой продукт и да му предложите масовото меню, което той няма да яде. Гостите ви са много важни хора на вашата сватба и те трябва да се чувстват добре. Да знаете, ако не им покажете, че тяхното присъствие е важно за вас (най-малкото с различно меню), то не се надявайте и те да ви се отблагодарят с хубав купон.

Недоволният мрънкащ егоцентрик

Вече много добре знаете кои са петте неща, които най-много изнервят гостите по време на сватба. Но какво може да изкара една булка от равновесие? Най-често претенциозни гости, които не спазват уговорки. Ясно е, че една сватба не може да се хареса от всички. И не е задължително дори, тъй като хората сме прекалено различни и вкусовете ни също. Именно заради това има различни сватбени теми и идеи, иначе всичко щеше да бъде еднакво. Затова ако имате някакви претенции (не ви харесва мястото, менюто, пиенето или музиката) не демонстрирайте явно, че има някакъв проблем. Младоженците достатъчно са се постарали, за да осигурят комфорт и уют, затова не се опитвайте да им провалите празника. Това е техният ден и избор, и ако на вас нещо не ви харесва, приемете го с усмивка– уважете ги, поздравете ги и си тръгнете, без излишни циркове. И не на последно място, ако младото семейство има някакви изрични изисквания или обща кауза, както все по-често се случва (вместо цветя да им занесете книга или заедно да съберете пари за човек, който има нужда), то не се правете на интересни и не се хабете да купувате букети, саксии, кошници, пък било то и в малки размери. Имайте доверие на младоженците, щом те са преценили, че не искат – уважавайте тяхното решение.