табло за гости
Blog

Кой с кого ще бъде на маса?

Имате запазен ресторант, избрали сте декорация, водещ, фотограф, видеооператор, имате покани, потвърждeния от гостите, роклята и костюмът са налице, чаши, шампанско… И тъкмо смятате, че вече няма какво да ви се опре и идва време за разпределението на гостите по маси. Паниката започва да ви обзема… Отново започвате да водите спорове, пишете, пишете и нямате решение. 

С времето опитът ни е показал следната формула, която често използваме с нашите бъдещи младоженци и винаги улеснява ситуацията.

Първо: Напишете нов списък с всички, които са потвърдили, че ще присъстват.
Второ: Решете дали родителите и на двама ви ще бъдат на една маса или на две отделни, разположени от двете страни. Изберете вариантa, който сметнете за по-удачен, без да се притеснявате, че ако са на две отделни маси ще каже някой, че не се харесват.
Трето: Огледайте хубаво списъка и помислете дали има хора, който по никакъв повод не бива да бъдат на една маса: бивши гаджета или съпрузи, хора, които се карат всеки път, когато се видят „с“ ли „без“ причина… Ако има такива ги отделете в двата края на залата.
Четвърто: Оградете с различни цветове хората, които задължително трябва да бъдат на една маса: семейства, приятели, братовчеди, колеги… В общи линии това ще е най-приятната част, която ще направите с голямо удоволствие.
Пето: Вече сте свършили по-голямата част от работата. Сега е време да съберете хората на маси по 10-12 души (това е най-добрата бройка за масите в повечето ресторанти). Прегледайте нещата (няколко пъти), които по-рано сте направили и започнете да комбинирате.
Шесто: Прочетете на глас заедно списъка за всяка маса, защото човек чувайки на глас нещата често открива пропуски и грешки.

Честито! Току-що приключихте с най-сложната част от цялата сватба!