розов пясъчен часовник
Blog

Кога да започнем с организирането на сватбата?

Ако очаквате да има някаква универсална формула, която да Ви гарантира крайния успех – съжаляваме, но ще Ви разочароваме, такава няма! Всичко е много индивидуално и спрямо графика на младоженците и техните желания.

Ние, от МирАлекс, сме организирали сватби за всякакъв срок. Имали сме случаи, в които обстоятелствата (най-често: бременна булка, която не разполага с цялото време на света), налагат нещата да се случат по възможно най-бързия начин. Имали сме и сватби, които за след година, дори и повече. От нашата практика може да посъветваме всяко бъдещо семейство: Колкото по-рано, толкова по-добре. Още повече ако имате 100+ гости и определени изисквания.

Предимствата на ранното организиране са няколко:

  • По-лесно се намира свободна зала или ресторант за желаната от Вас дата. А да Ви признаем виждали сме немалко сълзи в очите на булки, които поради краткото време трябва да сменят и датата на сватбата;
  • По-голяма е вероятността любимият Ви фотограф, оператор или диджей да са свободни;
  • По-лесно се намира ритуална зала и църква (ако ще имате църковен брак);
  • По-рано ще са готови всички уточнения и дребни детайли и ще имате глътка спокойствие преди заветната дата;
  • Ще имате време да обмислите много добре списъка с гости и да го коригирате, ако се наложи;
  • Ще имате време да промените нещо, ако то не Ви допадне.

Обществена тайна е, че с колкото повече време разполагате, толкова по-бързо и безпроблемно ще мине цялата сватба и нейната организация. Ще намерите време да обикаляте сватбени бутици, да отхвърляте идеи и да не се хващате за първата сватбена рокля, която просто Ви става. Няма да бързате с избора на подаръчета за гостите, нито с украсата. Ще избегнете ужасния момент с вземане на неподходящи решения, приклещени от краткия срок.

​И за да бъдем още по-конкретни… бъдете готови… Най-добрият вариант е да започнете организирането поне година преди щастливото събитие. Така ще може да запазите залата или ресторанта, който наистина Ви харесва, а не който е свободен. Ще избегнете неприятната ситуация от обмисляне за смяна на датата, поради ангажираността на фотографа, оператора или диджея. Ще спестите много нерви и ще бъдете щастливи във всеки един момент от организирането.