Тъжна булка
Blog

Какво може да провали една сватба?

Организацията и реализирането на сватбата е един никак не лесен процес, обвързан с много планиране, координиране и търсене – на добра агенция, хубава зала, страхотен фотограф, креативен оператор, уникален диджей и какви ли не още дребни детайли, които трябва да са съвършени. Сигурни сме, че никой не иска целият му труд да отиде на вятър и накрая цялото тържество да се провали с гръм и трясък. И въпреки това има едни особени ситуации, които могат да съсипят всичко. Ето кои са те и се старайте да ги избягване или поне да ги ограничите:

Не сте сигурни в половинката си

Повечето ви приятели са женени/омъжени? Смятате, че вече и на вас ви е дошло времето? Решили сте да вдигнете сватба? Но не сте сигурни, че имате до вас човека на вашия живот. Онзи, с когото да прекарате дните си, да се чувствате щастливи и спокойни и заедно да бъдете едно страхотно семейство. Няма по-сигурен белег от този, че сватбата ви няма никак да се получи. Не прибързайте с избора и решението. Бракът е една доста сериозна крачка, която трябва смело да извървите напред. Затова не го правете, ако не смятате, че до вас стои онзи малък диамант, с когото наистина си заслужава да поемете по един общ път.

Проблемни гости

Изобщо не си и помисляйте да каните хора, които не са част от живота ви. Понякога дори далечните роднини са напълно излишни. Да, знаем, че искате леля Пенка да ви види, че сте пораснали и сте направили страхотен избор, но защо ви е нейното присъствие, след като не сте я виждали от повече от 10 години (вероятно на някоя кръгла годишнина на баба ви). Не товарете списъка с гости с индивиди, които не заслужават да бъдат част от вашия празник. Не ви трябват хора, които са дошли от любопитство. Вие имате нужда от такива, които наистина ви подкрепят и ще се забавляват за ваше здраве.

Гости за пълнеж

Ако не сте сигурни, че някои от гостите ще потвърдят своето присъствие, по незнайни причини, то тогава защо изобщо се чудите дали да ги каните? Факт е, че всичко може да се случи и да изникнат непланирани ситуации, при които някой да ви откаже, но това е съвсем нормално. Тук не става въпрос за тези гости. Говорим за онези хора, за които дори ви е все тая дали ще ви потвърдят или откажат да дойдат. Гостите ви не са пълнеж, те много добре усещат кога наистина са желани. Така че не добавяйте безразборно някакви хора, за да имате по-голяма бройка. Нито ще оценят труда ви, нито ще дойдат с желание, а най-вероятно няма и да се забавляват искрено. Не ви трябват любопитни зяпачи, които събират теми за разговор.

Сватовете не се разбират

 

Ето това е тънкият момент, който може да съсипе цялата сватба. Несъмнено, ако попаднете в това положение, нямате много варианти. Родителите и на двамата е редно да присъстват и вие трябва да се съобразите с техните характери и неразбирателството помежду им. Най-добре не ги насилвайте да седят на една маса, защото така сте прочели някъде или някой така ви е казал. Настанете ги на две отделни маси в двете страни до вас. Сложете с тях най-близки роднини и си спестете позора, който могат да ви причинят. Не са малко примерите, при които сватска разправия проваля целия празник на техните собствени деца. Старайте се да избегнете подобни ситуации.

Лоши метеорологични условия

Не позволявайте на времето да диктува настроението ви. Никога няма гаранция, че в деня на вашата сватба ще грее слънце, птички ще пеят и всичко ще бъде като в приказка. Бъдете готови за предизвикателствата на времето и не се сдухвайте, само защото навън вали. Прекрасни фотосесии стават и по време на дъжд. Пък и нищо не може да ви попречи да промените малко сценария, спрямо моментните капризи на метеорологичната обстановка.

„Не знам какво следва? Какво да правя?“

Хубаво е преди самата сватба да си направите ориентировъчен сценарий. Обърнете се към професионалисти, за да ви информират какви са ритуалите, колко време отнемат, как минават и каква е тяхната подредба. Ако имате нужда от съдействие, не се чудете, обърнете се към нас за безплатна консултация. Бъдете сигурни, че адреналинът ви ще бъде максимално покачен и ще бъдете достатъчно в ръцете на еуфорията. Така че не си причинявайте и допълнителни главоболия, като се лутате непрестанно кое, къде и как? Бъдете подготвени във всеки момент, за да може да изживеете този ден по най-красивия и прекрасен начин. Все пак никой не иска да си спомня за сватбата като за едно малка лудница, подвластна на вечен хаос, нали?

„Плащай!“

За да може сватбата да протече по страхотен начин, то несъмнено и вашите гости трябва да бъдат в добро настроение. Най-дразнещите моменти могат да бъдат много както за вас, така и за тях. Но няма нищо по-ужасно от това да карате гостите да си плащат сметките. Ооо, не вярвате, че това някъде го има? Да, напълно сериозни сме. Никога, за нищо на света, не допускайте по масите да се раздават сметки за безалкохолни, кафета или сокове. Освен че е адски грозно е и много обидно към всеки, решил да дойде в един от най-важните ви дни, да ви подкрепи, а и да ви донесе подарък. На фона на всички разходи, които сте имали до момента, бюджетът ви няма да бъде сериозно натоварен от малки поръчки. Разбира се, тук не става въпрос за енергийни напитки, смяна на менюто или някоя друга глезотийка.