Интересни идеи за сватба
Blog

10 наистина оригинални сватбени идеи

Мечтаете ли си вашата сватба да бъде „не като всички останали“?  Фенове ли сте на нестандартното? Да! Тогава ще ви бъде любопитно да прочетете нашите наистина различни предложения за вашата сватба.

1. Покани – загадки

Наберете на пръв поглед безсмислени букви, а отдолу напишете указание, че ако искат да узнаят къде и кога е ще бъде вашата сватба, трябва да поиграят на буквословица „Сурваки”. Открийте думите приятели!

P.S Разбира се, тези покани не са подходящи за всички гости. Не рискувайте някой да не дойде, защото не е разбрал, че се жените.

2. „Бар за бутониери“

Направете гостите си щастливи: нека на входа на ресторанта ги очаква „щанд” с красиви бутониери. Те ще бъдат  не само хубав сувенир от вашата сватба, но също така ще добавят тържественост към празничната атмосфера и ще се превърнат в обединяваща подробност за гостите.

3.“Кърпички за щастливи сълзи“.

Сватбената церемония е много мелодраматичен момент, особено за дамите (въпреки че и мъжете понякога не могат да задържат сълзите си). Подгответе кърпичките „за сълзите на щастието“ в различни цветове. Можете да ги сложите на видно място (с обяснителен надпис) или да ги споменете  директно в поканата, а защо не и в сватбения сценарий.

4. Снимка вместо тейбъл картичка

Поставете картички със снимки на гостите и на гърба, напишете номера на масата, на която седи всеки. Ще бъде интересно и приятно за хората да намерят снимката си!

5. Артистични седалки

Поръчайте мини-портрети на всички ваши гости от художник-каракатурист. Поставете ги на места за сядане. Освен забавни моменти, те  ще бъдат и големи сувенири от вашата сватба! А и може съвсем спокойно да замените типичните „подаръчета“ с тях.

6. Татуировки

Ако голяма част от гости са предимно млади хора с чувство за хумор, организирайте зона за временни татуировки за гостите.  Текстовете на татуировката трябва да се отнасят до сватбените теми: фрази като „най-добрият ден“, дата на вашата сватба, или пък вашите портрети. А нека после ви тагнат в Instagram.

7. Зона „Бум!“

Забавление, на което ще се радват както възрастните, така и децата. Организирайте стена, на която са поставени балони. И купа пълна със стрелички. Нека купонът започне сега! А наградата за победителя е…

8. Уникални сувенири

Поканете гостите да създадат собствен аромат за баня. Подгответе комплекти от лечебни и ароматни билки, морска сол, ароматни етерични масла. Не забравяйте за лъжиците и торбичките или бутилките за прибиране на сместа (можете да прикрепите етикетите върху опаковките с вашите имена и датата на сватбата). Приложете инструкции за създаването и употребата на сместа и описание на съставките. Такъв ръчно изработен сувенир ще бъде абсолютно уникален и полезен подарък.

9. Чехли за танци

Повечето гости  ще дойдат с красиви, но неудобни обувки. Затова сложете в една кошница еднократни чехли, така че гостите да могат да се отпуснат и да танцуват много с чехлите си за танци.

10. Снимки върху тортата

Ако смятате, че сватбените фигурки на булка и младоженец или с надпис Mrs and Ms вече са изтъркани, помислете за идеята да монтирате върху тортата ваши собствени снимки от красиви места и незабравими мигове на много щастие.